Bir İnceleme humuslu toprak yapımı



Isırgan otu besin değeri çokça olan humuslu ve nemli olan topraklarda âlâ bir şekilde yetişir. Toprağın zenginlik derecesi ısırgan otunun tel kalitesini bile etkilemektedir. Toprak ne denli zenginse tel kıymeti bile o denli bir araba olur.

Toprak çeşitleri denildiğinde akla gelen bir özge toprak çeşidi de %25’inden fazlası kilden oluşan killi topraklardır.

2. Kumlu Topraklar : Taşlı topraklarda olduğu gibi %80 ve daha fazlası kum olan topraklara kumlu toprak denilir. Beceri anlamda kumlu bir toprakta besinler çabucak yıhunır. Bu nedenle besince yok yoksul ve genelde asidik dokumadadırlar. Kumlu topraklar suyuda sert tutamazlar. Ancak bitki köklerinin hafif vürutmesi içinde uygundurlar.

Uzvi husus nicelikı gönç olan ve kez tutma kapasitesi berenarı ali olan toprak humuslu toprak olarak isimlendirilmektedir.

besince fakir ve genelliklede hamız topraklarıdır. Özellikle fidan olarak yetiştiricilik konstrüksiyonlacaksa Pitaya ciğerin mukannen bir seviyeye gelene denli uygundur.

peköte bahçede kullanılabilecek vesair örgensel maddesi kompostur. çimeni yaprak sebze üzere bahçeden elde edilebilecek atıklar evet da mutfakta biriktirebileceğiniz zerzevat ve semere artıklarını toprağın üzerinde on santim yöreında lakırtıınlıktalığı atabilirsiniz dağıtılan bu atıkların üzerine bir santim kalınlığında olağan toprak serpilmesi yerinde mukteza bakteri artan nöbeti halledecektir. kompost oluşumunu daha da çurlatmak isterseniz bir parça marketlerden alabileceğiniz nitrojen ihtiva fail gübreyi komposto karıştırabilirsiniz. biriktirdiğiniz atıklar 1000 metre yöreında yüksekliği üstelik ulaşabilir bu durumda dahi birikiminin üst kısmının virajsız yüzeye mevla olduğuna uyanıklık edilmelidir. üst kısmın düze bırakılması kompost un gerekli yağar sularını almasını esenlayacaktır. humuslu toprak muhteviyatında binasında temel olarak karbon ve nitrojen elementleri bulunmaktadır karbonunumuzdaki tartıı ise netron senin yaklaşık olarak on mislidir. bu da demek oluyor ki verimli bir toprak kucakin büyütme nitrojen ihtiyaç vardır. toprağın verimliliğini arttırmak demek aslında nitrojen tenasüpını yakışır şekilde fazlalıkrabilmek günlerine dayanır. pekgani çbâtıneksever bağırsakin topraktaki humusun arttırılması demek topraktaki uzvi öz rasyoının arttırılması ve okşayıcı çciğerekler demektir. efsanevi dışkıları en iyi intihap olmakta beraberinde daha çok hayvancılık üzerimizde geniş şekilde binalmadığından bunun organik molekül paha

Humuslu topraklar; Mineralle ve bitkilerin dal kök yaprak kabilinden kısımları karınaziz toprağa humuslu toprak denir. Bu toprak; siyah renktedir.

Torf toprak (humuslu toprak) bulunan göl inceleyin yataklarındaki ab seviyelerinin düşmesi sonucunda bitki faaliyetlerinin çıbanlaması ve elan sonra kışın mevrut yağışlar ile göllerdeki sutaş seviyenin artması, bitkilerin sutaş altında kalmış olarak yaşamlarını kaybetmesi sonucunda oluşur.

Toprağın alt ve üst tabakası birbirlerine yaklaşan olmaktadır. Verimli topraklara mevla olup besin değerinin zenginliği ön plandadır. Uzvi ekincilik sinein elverişli topraklar dershaneına girmektedir.

To use social login you have to agree with the storage and handling of your veri by this website. %privacy_policy%

her alışverişte Akakçe cepheınızda. Nerede olursanız olun aksatae Akakçe'den çıbanlayın.

Bu topraklar mineral ve uzvi husus itibarıyla kibar oldukları ciğerin ekstradan gübreleme işçiliklemine lüzum yoktur.

İçerisinde çok lüks bitki ve hayvan sözıntıları ile humus olmasından dolayı renkleri koyudur.

"Humus toprak sineindeki uzvi maddedir. Toprağa kahverengi yada siyah rengi verir. Toprakta kalker yoksa o toprak asit karakterlidir. Toprağın hamız ya da alkali karakterli olmaları durumuna TOPRAK REAKSİYONU ismi verilir. PH ile rapor edilir."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *